Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/wp-cache-project02b526734319851a824ef2439bfbd3d9.php) is not within the allowed path(s): (/storage/content/72/107472/info.cebebelysning.se/:/storage/configuration/wrappers/72/107472/info.cebebelysning.se/:/tmp/) in /storage/content/72/107472/info.cebebelysning.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 70 Nytt ljus över hamn i norr | Cebe Belysning
Välj en sida

Nytt ljus över hamn i norr

Vid LKAB:s Malmhamn i Luleå har man moderniserat med nya strålkastare på hamnplanen. Resultatet blev tredubblad belysning, med samma energiförbrukning som tidigare.

– Vi behövde byta ut belysningen på hamnplanen. De gamla halogen-armaturerna gav dåligt ljus och var dyra i drift. Vi ville ha en bättre och jämnare belysning över hela kajen. För oss gällde det också att förbättra arbetsmiljön, ingen ska ju behöva arbeta i mörker. Därför började vi titta på möjligheterna att uppgradera och byta till modern LED-belysning, säger Mats Esberg, produktionschef på LKAB:s Malmhamn i Luleå.

Med hjälp av ljusdesigner på Cebe Belysning tog Conny Wallmark fram ett förslag på lämpliga armaturer och en ljusberäkning.
– Vi föreslog vår nya strålkastare T-500 LED. Det är flaggskeppsmodellen av strålkastare från Cebe, lämplig för områdes- och industribelysning. T-500 LED ger 45 000 lumen och ljusbilden är assymetrisk, vilket innebär att ljuset lyser rätt ner på marken utan att läcka ut åt sidorna. En annan fördel är att på de strålkastare som har inbyggda driftdon är dessa istället placerade på marknivå för att förenkla service och underhåll, säger Conny Wallmark.

 

Kund: LKAB Malmhamn, Luleå
Ljusdesign: Cebe Belysning

Belysningsarmaturer

  • T-500 LED
Share This