Välj en sida

– Genom att byta den föreskrivna belysningen till Cebe reducerade vi kostnaden med cirka 15 procent, säger Jimmy Andersson arbetsledare på El & Larmtjänst i Halland.

Hallands Djursjukhus har nio kliniker runt om i Sverige, cirka 100 anställda och är landets största privatägda djursjukhus. Verksamheten leds av veterinärer och man tar emot och erbjuder vård till både stora och smådjur. Öppnandet av Hallands Djursjukhus Varberg är en storsatsning från företaget och verksamheten är anpassad för smådjur, som till exempel hundar och katter. 

560 kvadratmeter

– Vi började bygga den nya kliniken i Varberg i slutet av sommaren förra året. Fastighetens yta är cirka 560 kvadratmeter i ett plan och innehåller bland annat flera undersökningsrum, operationssal, tandrum, katt- och hundstallar, röntgen, laboratorium och butik, berättar Hans Karlsson projektansvarig vid Hallands Djursjukhus.
El & Larmtjänst i Halland jobbar mycket med service och nyinstallation i Hallands Djursjukhus olika kliniker och företaget fick också uppdraget att ansvara för all elinstallation i den nya anläggningen i Varberg.

– När vi fick jobbet började vi med att titta igenom det som var föreskrivet. Särskilt tittade vi på vad som var föreskrivet när det gällde belysning, då det är den stora kostnaden i en installation, säger Jimmy Andersson och fortsätter:

– Vi köper först och främst elmateriel från Elektroskandia, då de är bra på att leverera och har ett komplett sortiment. Sen har vi också väldigt bra personlig kontakt med personalen i butiken.

Översatte armaturförteckningen

Jimmy tog med sig handlingarna med armaturförteckningen som var föreskriven och besökte Elektroskandiabutiken i Halmstad.

– Tillsammans med vår tekniske innesäljare Patrik Josefsson tittat jag igenom underlaget och vi fick i uppgift att översätta de föreskrivna armaturerna till Cebe och lämna offert. Det gällde belysning såväl utomhus som inomhus, säger Richard Swerre, utesäljare Elektroskandia.

Elektroskandias ljusdesigner Anna Egerbo gjorde belysningsberäkning och projektering av anläggningen.

Bra kvalitet

– Med samma värden och lux-tal blev resultatet att med Cebe-armaturer skulle det bli cirka 15 procent lägre kostnad jämfört med de armaturer som var föreskrivna, säger Jimmy Andersson.
Givetvis var de ansvariga på Hallands Djursjukhus positiva till den lägre kostnaden och man beslutade att satsa på Elektroskandias förslag.

– Vi har även mycket Cebe-armaturer från Elektroskandia vid vår huvudklinik i Slöinge och visste därför att det är bra kvalitet, säger Hans Karlsson.

Nöjda med resultatet

El & Larmtjänst beställde alla armaturer i december för leverans från och med februari efter avrop. Elektroskandia levererade även all övrig installationsmateriel till projektet.

– När det gällde belysningen var det totalt cirka 140 st belysningsarmaturer, utomhus stolparmaturer och fasadbelysning och inomhus bland annat mycket LED-plattor Plato Prisma, och infällda spotar DL 150 XL, säger Richard Swerre.

I mitten av maj öppnade Hallands Djursjukhus Varberg.

– Det hela har fungerat klockrent, vi har fått leveranserna i tid, Cebe-armaturerna är lättarbetade och både vi och kunden är nöjda med slutresultatet, avslutar Jimmy Andersson.

 

 

Share This